Öğrenci İşleri Direktörlüğünde görev yapan Fakülteniz sorumlusuna başvurabilirsiniz ya da SPARKS/Notlar ve Kişisel Bilgiler/Adres ve Telefon Güncelleme ekranından bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Üniversiteye kayıtlı her öğrenciye birinci sınıftan itibaren öğretim üye/elemanlarından olan bir akademik danışman atanır. Her tür akademik konu ile ilgili öğrencilerin ilk danışacakları kişi bu öğretim üyesi/elemanıdır. Danışman atama ve değişiklikleri Fakülte Dekanlıkları tarafından karara bağlanır. Danışılacak akademik konular; ders seçimi, özellikle önkoşul derslerinin zamanında alınması, çift anadal, yandal, ders tekrarı, Yaz Öğretimi, üniversite dışından ders transferi ve benzeri konuları kapsar. Danışmanlar öğrencilere yoğunlaşmak istedikleri konuya uygun derslerin seçimi ve kendi dallarında var olan lisansüstü program seçenekleri ile ilgili rehberlik yaparlar. Her yarıyıl ders kayıt zamanı, öğrencinin seçmiş olduğu dersleri akademik danışmanı inceler, programı ile uygunluğunu kontrol eder ve onaylar. Öğrenciler danışmanlarının kim olduğunu SPARKS ve MyHAS hesaplarından görebilirler.

Bir akademik yıl güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Ayrıca Yaz Öğretimi uygulaması bulunmaktadır. Güz ve bahar yarıyılları 14 hafta, isteğe bağlı olan Yaz Öğretimi ise yoğunlaştırılmış ders saatleriyle 6-7 hafta sürer ve sınav haftası ile son bulur.

Her eğitim-öğretim dönemi başında Üniversitenin farklı idari birimlerine öğrenci asistan olmak üzere başvuran öğrencilere sağlanan maddi destektir. Aktif burslu öğrenci başvurularında öğrencilerin derslere kayıtlı olması, disiplin cezası almamış olması ve Genel Not Ortalamasının 2.00’nin altına düşmemesi şartı aranır. Başvuru tarihleri Akademik Takvimde ilan edilir.

Yarıyıl başında öğretim üye/elemanı tarafından verilen ders izlencesinde (syllabus) kaç ara sınav yapılacağı, tarihleri ve yarıyıl sonu başarı notuna katkısı belirtilir

Herhangi bir yarıyıl sonunda ağırlıklı genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenciler başarılı öğrenci sayılırlar. Ancak bu öğrenciler başarısız oldukları dersleri tekrar etmek zorundadırlar. Bu öğrenciler nominal kredi yükünün üstüne 6 KHAS kredisine, AKTS kredi sistemine tabi öğrenciler de 12 AKTS’ye kadar fazla kredi alabilirler.

İki yarıyıl üst üste ağırlıklı genel not ortalaması 1,80’in altına düşen öğrenciler, izleyen yarıyılda başarısız öğrenci sayılırlar. Başarısız öğrenciler; bulundukları yarıyıl için ders planlarında öngörülen nominal kredi yükünü aşmamak üzere öncelikle önceki yarıyıllarda başarısız (FF) oldukları dersleri, ders kaydı yaptıkları yarıyılda açıldıkları takdirde, almak zorundadırlar. Öğrenciler isterlerse not yükseltmek için koşullu başarılı (DD ve DC) oldukları dersleri ve önceki yarıyıllara ve/veya içinde bulundukları yarıyıla ait iki yeni dersi alabilirler.

Belge talepleri SPARKS kayıt sistemimiz üzerinde yapılmaktadır. Öğrenci belgesi, transkript, disiplin belgesi gibi matbu belgeler talep üzerine Öğrenci İşleri Direktörlüğü ilgili personeli tarafından hazırlanır. Öğrenci belgesi, transkript ve disiplin belgesi bir gün sonra öğrencinin @stu.khas uzantılı mailine e-imzalı olarak gönderilir. Islak imzalı talep edilen diğer belgeler bir gün sonra Öğrenci İşleri Ofisi bankosundan alınır. Bir yarıyılda en az kaç kredilik derse kaydolabilirim? Öğrenciler eğitime başladıkları ilk yarıyılda, muaf sayılanlar hariç, o yarıyıl için öğretim planlarında gösterilen tüm derslere kaydolmak zorundadırlar. İlk yarıyıldan sonra öğrenciler en az bir ders alarak yarıyıl kaydını tamamlayabilirler.

Maksimum (en çok) kredi yükü, genel not ortalaması 2.00 ve üstü olan öğrencilerin nominal kredi yükünün 6 KHAS kredisi, AKTS kredi sistemine tabi öğrencilerin 12 AKTS üstünde alabilecekleri kredi miktarıdır.

Öğrenci ön lisans veya lisans öğrenimine birinci yarıyıl/birinci sınıf öğrencisi olarak başlar. Öğrencinin bir üst yarıyıl öğrencisi sayılabilmesi için, her defasında birinci yarıyıldan başlayarak öğrencinin bulunduğu yarıyıl dahil olmak üzere, öğretim planında bulunan yarıyılların nominal kredi yüklerinin kümülatif toplamının en az 6 KHAS kredisi, AKTS kredi sistemine tabi öğrencilerin en az 12 AKTS eksiğini başarmış olması zorunludur.

Kadir Has Üniversitesi’nin ÖSYM tarafından burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksız olup, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Eğitim süresindeki başarı düzeyinden bağımsız olarak, zorunlu yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için en çok 1 yıl (2 yarıyıl), lisans düzeyinde en çok 4 yıl (8 yarıyıl) süreyle kesintisiz devam eder.

Kadir Has Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Burs Yönergesi kapsamında tanımlanan burslar, burs tanımlarında aksi bir hüküm yer almadığı müddetçe, aşağıdaki gerekçelerle sonlandırılabilir:

  1. a) Öğrencinin başarılı statünün (GNO:2.00) altına düşmesi,
  2. b) Disiplin cezası almış olması,
  3. c) Burs almaya hak kazandıran durumun devam etmemesi.
  4. d) Öğrencinin derslere kayıtlı olmaması

Çift anadal, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almalarına olanak sağlayan bir programdır. Mezuniyette iki bölümden diploma almak için iki bölümün de koşullarının gerekli sürede tamamlanması gerekir. Anadalın koşulları daha önce tamamlanmış olsa bile ikinci anadal koşullarının tamamlanması için öğrencinin azami süresi ikinci anadal diploma programına kayıt yaptırdığı eğitim-öğretim yılından itibaren 2547 sayılı Kanunun 44. maddesinin (c) fıkrasında belirtilen yedi yıllık azami süredir. Öğrenciler Çift Anadal Programı’na, anadal programlarının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılı başında başlayabilirler. Öğrencinin başvuru anında anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, anadal diploma programındaki genel not ortalamasının en az 2.72/4.00 olması ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibariyle en üst %20’de bulunması gerekir. Son kuralı sağlamayan öğrenciler, çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere merkezi yerleştirme puanına sahip olmak koşuluyla çift anadal programına başvurabilirler. Çift anadal programına başvurular Akademik Takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar, başvuru formu doldurularak not çizelgesi (transkript) ve diğer gerekli belgelerle birlikte ilgili Fakülte Dekanlığına online olarak yapılır. ÇAP Yönergesi Aynı anda iki ÇAP programında kayıtlı olunamaz ancak aynı anda ÇAP ve YAP programına kayıt yaptırılabilir.

Yarıyıl içi çalışmaların türleri, bu çalışmaların ve yarıyıl sonu sınavı notunun ders başarı notuna katkısı, yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavları için çan eğrisi, baraj notu, devam zorunluluğu ve benzeri ders ölçme ve değerlendirme koşulları, dersin hedefleriyle birlikte dersi veren öğretim üyesi/elemanı tarafından belirlenir ve her yarıyıl dersler başladığında öğrencilere KHAS Learn üzerinden ders izlencesi ile duyurulur.

Sınıflara göre belirlenen ders seçim takvimi her yarıyıl başında en geç kayıtlara iki hafta kala web sayfamızda ve MyHAS portalından duyurulmakta, e-mail ile öğrencilerin üniversite mail adreslerine gönderilmekte ve Öğrenci İşleri Panosunda ilan edilmektedir. Öncelikle başarısız olduğunuz dersler var ise ve aktif dönemde bu dersler açılmış ise almanız önerilir. Özellikle sınamalı ve başarısız statüdeki öğrencilerin çoğunlukla yeni ders almaktan kaçınarak FF/DD/DC tekrarı yapması önerilir. Bu şekilde GNO’ nuzu 2.00 üstüne çıkartma şansınız daha yüksek olacaktır. Öğrencilerin aktif döneminde alması gereken derslerden alması gereken öncelikli bir ders var mı, özellikle programında proje olan öğrencilerin proje dersini alabilmelerinin bir koşula bağlı olup olmadığını önceden sorgulaması, danışmanı ile mutlaka görüşmesi önerilir.

https://bologna.khas.edu.tr/ uzantısı altında; kayıtlı olduğunuz programın derecesini (ön lisans, lisans ya da yüksek lisans) kayıtlı olduğunuz programı ve kayıt yılınızı seçerek almakla yükümlü olduğunuz dersleri görebilirsiniz.

Daha önce bir yükseköğretim kurumunda öğrenci iken herhangi bir nedenle ilişiği kesilmiş veya mezun olup ÖSYS ile Üniversitenin bir ön lisans veya lisans programına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, Üniversiteye kayıt yaptırdıkları takdirde daha önce devam ettikleri yükseköğretim programında başarılı oldukları (Türkçe ve Tarih dersleri dışındakilerde üzerinden beş yıl geçmemiş olmak koşulu ile) eşdeğer derslerden muafiyet talep edebilirler. Bu öğrencilerin ders muafiyeti ve intibak işlemleri Kadir Has Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre yapılır. Bu fıkra çerçevesinde Üniversiteye intibakı yapılmış öğrencilerin mezuniyet hakkı kazanabilmeleri için Üniversitede lisansta en az dört yarıyıl, ön lisansta en az iki yarıyıl kayıtlı olmaları şartı aranır. Çekirdek müfredatla öğretime başlayan öğrenciler muafiyet talebinde bulunamazlar.

Derse devam koşulları ilgili öğretim üyesi/elemanı tarafından belirlenir ve ders izlencesinde belirtildiği şekilde uygulanır. %20 ila %80 arasında değişkenlik gösterebilir.

Bologna sayfasında bulunan ders programınızda her bir dersin koduna tıklayarak ders izlencesini (syllabus) görebilirsiniz. İçerik açıklaması izlencede yer almakta olup tüm program için bir Word dokümanı olarak hazırlayabilirsiniz. İçerikleri resmi bir başvuruda kullanacaksanız Fakülte Sekreterliğinde onaylatmalısınız.

Bir yarıyılda en fazla bir dersten, ön lisans öğrenimi süresi içerisinde en fazla iki, lisans öğrenimi süresi içerisinde en fazla beş dersten çekilebilirsiniz. Öğrencinin çekildiği ders alınmamış sayılır, not dökümünde Ç (çekildi) olarak gösterilir.

Öğrenciler, eğitime başladıkları ilk yarıyıl hariç, her yarıyıl için Akademik Takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar danışmanının onayını alarak öğretim planındaki derslerden birinden tümüyle çekilebilirler. Ancak ilk defa aldıkları derslerden çekilebilirler. FF notu alınarak başarısız olunmuş dersten veya bu ders yerine alınmış dersten çekilemezler.

Yükseköğrenim derecesine sahip kişilerin edindikleri bilgi ve becerilerini öğrencinin ders planında bulunan ve takip edip başarıyla tamamladığı akademik çalışmaların AKTS kredileri ile tanımlandığı, yurtdışı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü tarif etmek üzere verilir. Kısaca ülke dışında tanınırlığı olan bir belgedir. Diploma almaya hak kazanan öğrenciye talebe binaen Öğrenci İşleri Direktörlüğü tarafından verilir.

Geçici Mezuniyet Belgesi veya Diploma Öğrenci İşleri tarafından ilişik kesme süreci tamamlandıktan sonra, sadece öğrencinin kendisine verilir. Anne-baba da dahil olmak üzere üçüncü şahısa teslim edilmesi istendiği durumlarda noterden vekalet getirilmesi zorunludur. Geçici Mezuniyet Belgesi veya Diplomanın posta ile gönderilmesi mümkün değildir. Talep edilmesi halinde Geçici Mezuniyet Belgesi stu.khas.edu.tr mail adresinize e-imzalı olarak gönderilebilir.

Öncelikle diplomanızı kaybettiğinize dair gazete ilanı vermeniz gerekir. Web sayfamızdan https://www.khas.edu.tr/formlar linkinden temin edilen kayıp diploma talep formu doldurularak Öğrenci İşleri ofisine teslim edilmelidir. Başvurunuzun onayını takiben diplomanızın basım süreci başlayacak olup, işlem tamamlandıktan sonra sizinle iletişime geçilecektir.

Her yarıyıl sonunda öğrencilerin başarı durumu, Ağırlıklı Yarıyıl Not Ortalaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması ile belirlenir. Öğrencinin aldığı ve not ortalamasına katılan her bir dersin harf notu katsayısının derse ait krediyle çarpılmasıyla elde edilen sonuçların toplanması ve bu toplamın alınan kredi toplamına bölünmesi yoluyla hesaplanır. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır. Bu işlem bir yarıyıl içinde alınan dersler için yapılırsa Ağırlıklı Yarıyıl Not Ortalaması (AYNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) elde edilir. Başarı notları G ile takdir edilen dersler ile kredisiz dersler ağırlıklı not ortalaması hesabına katılmaz. Başka bir yükseköğretim kurumundan alınmış olup Üniversite ön lisans ve lisans programları ders planlarında bulunan derslerin muafiyetine esas teşkil eden derslerin notlarının ağırlıklı genel not ortalamasına katılmasına ilişkin esaslar Senato tarafından düzenlenir. Başarısız olunan bir dersi tekrarlamak ya da bir dersten alınan notu yükseltmek için ders tekrarı yapıldığında, öğrencinin en son aldığı not geçerli olur. Öğrencinin eski harf notu ya da notları ağırlıklı yarıyıl ve genel not ortalaması hesabında dikkate alınmaz.

Kendi isteğiyle üniversite ile ilişiğini kesmek isteyen öğrenciler web sayfasında yer alan https://www.khas.edu.tr/formlar linkinden kayıt sildirme talep formunu doldurarak başvuruda bulunabilirler.

Online ve bireysel başvuru hakkında https://www.istanbulkart.istanbul/ uzantısından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Zorunlu nedenlerden dolayı öğrenci belli süre ile üniversiteye devam etmek istemeyebilir. Akademik Takvimde belirtilen süre içinde Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu kararıyla kayıt dondurulabilir; ancak, mücbir sebeplerle akademik takvimdeki sürenin aşıldığı durumlarda Üniversite Yönetim Kurulu kararı gerekir. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, kayıt dondurma süresinin sonunda kaldığı yerden eğitim ve öğretime devam eder. Kayıt dondurma halinde öğrencinin 2547 sayılı Kanunun 44. maddesinde öngörülen azami öğrenim süresi işlemez. Kayıt dondurulan süreler zarfında öğrenciye giremediği laboratuvar, uygulama, yarıyıl sonu sınavları için tekrarlama hakkı verilmez; yarıyıl sonu ve ara sınavları açılmaz.

Bir defada en çok iki yarıyıl, öğreniminiz süresince de ön lisans öğrencisi iseniz en çok iki yarıyıl, lisans öğrencisi iseniz en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilirsiniz.

Öğrenciler her akademik yarıyılın başında ders kaydı olabilmek için SPARKS üzerinden kayıt yenileme butonuna basarak ilgili dönemde aktif olacağını ifade etmiş olur ve bursu dahlinde ödemesi gereken tutar Mali İşler Direktörlüğü tarafından borç hanesine tanımlanır. Tanımlanan eğitim-öğretim ücretinin Akademik Takvimde belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gerekir. Ödemesini yapan öğrencinin ders kayıt sistemi açılmış olur. Kayıt yenilemiş ancak öğrenim ücretinin ödememiş öğrenciler ders seçimi yapamaz.

Kurum içi yatay geçiş, öğrencinin okuduğu bölümden bir diğerine geçerek bölüm değiştirmesi demektir. Yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler en erken birinci akademik yarıyıllarının sonunda ve en geç altıncı akademik yarıyılları öncesinde Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nün Yatay Geçiş sayfası üzerinden elektronik olarak başvurur. Başvuru evraklarını süresi içinde Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne teslim ederler. İç yatay geçiş başvuruları Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır. Başvurular geçmek istenilen Fakülte Dekanlıklarının oluşturduğu Yatay Geçiş Komitesi tarafından incelenip karara bağlanır.

Yatay Geçiş – Kadir Has Üniversitesi (khas.edu.tr)

Kadir Has Üniversitesi’nde verilen eğitim ile ilgili kurallar üniversitenin Ön lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile belirlenmiştir. Öğrenciler akademik konularda uymaları gereken kurallar için bu yönetmeliği gözden geçirmeli ve soruları varsa akademik danışmanlarına, Öğrenci İşleri ofisinde görev yapan Fakülte Sorumlusuna veya İlgili Fakülte Dekanlığına danışmalıdırlar.

Sağlık veya diğer haklı ve geçerli mazeretleriniz nedeniyle ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, tek ders ve not yükseltme sınavına giremediğiniz takdirde mazeretleriniz Fakülteniz Yönetim Kurulunca kabul edilirse mazeret sınavlarına girebilirsiniz.

İlan edilen tarihte yapılan mazeret sınavına girmezseniz ilgili ders için bir daha mazeret sınavı hakkı alamazsınız. Mazeret sınavına girmediğiniz dersin notu daha sonra başarısız nota (FF) dönüşür.

Fakülte ve yüksekokul öğretim programlarının öğretim planında yer alan derslerin tümünden ve programı dışında aldığı dersler varsa bu derslerin hepsinden başarılı olmuş (FF notu bulunmayan), mezuniyet için gerekli krediyi tamamlamış (en az 240 AKTS), ağırlıklı genel not ortalaması en az 2,00 olan ve ilgili birim tarafından belirlenen staj ve diğer tüm çalışmaları tamamlamış öğrenci, öğrenimini bitirmiş sayılır ve Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla kayıtlı olduğu programın lisans diploması verilir.

Mezuniyet Süreci – Kadir Has Üniversitesi (khas.edu.tr)

Muafiyet tanınan dersler ancak ilgili Fakülte/Yüksekokulun yönetim kurulu kararı ile ikinci kez alınabilir. Ancak alınan son not geçerlidir.

Nominal kredi yükü, öğrencinin bulunduğu yarıyıl için öğretim planında öngörülen kredi toplamını gösterir. Örneğin aşağıdaki tabloda 1. ve 2. yarıyılın nominal kredisi 30 AKTS (ECTS), 3. yarıyılın nominal kredisi 27 AKTS (ECTS)’dir.

Tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen, mezuniyet koşullarını yalnızca ağırlıklı genel not ortalamalarının 2.00’ın altında olması yüzünden yerine getiremeyen, azami öğrenim süresi içindeki öğrencilere, daha önce koşullu başarılı not (DD-DC) ile başardıkları dersler arasından seçecekleri bir dersten, bu dersten girecekleri not yükseltme sınavı sonucunda alacakları notun katkısıyla ağırlıklı genel not ortalamalarını en az 2.00 düzeyine çıkarabilecek durumda olmaları koşuluyla ek bir sınav hakkı verilir.

Öğrenci kimlik kartının kaybedilmesi halinde yenisinin verilebilmesi için Mali İşler Direktörlüğünden alınan banka hesabına Rektörlük tarafından belirlenen kart ücreti yatırılarak, alınan makbuz ile birlikte Güvenlik İşleri Ofisine başvurulması gerekir.

Lisans programlarının ilk dört yarıyılındaki bütün derslerinden başarılı ve ağırlıklı not ortalaması 2,00 ve üzeri olan, ancak öğrenim gördükleri programları tamamlayamayan veya tamamlamayan öğrencilere, 18/3/1989 tarihli ve 20112 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre ön lisans diploması verilir. (2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II derslerini alıp başarmış olmaları zorunludur.)

Herhangi bir yarıyıl sonunda ağırlıklı genel not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci sayılırlar. Sınamalı öğrenciler, bulundukları yarıyıl için öğretim planlarında öngörülen nominal kredi yükünden fazla kredi alamazlar.

Sınav notlarının veya nihai başarı notunun ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içerisinde, ilgili birimlere yazılı olarak maddi hata itirazında bulunabilirsiniz. Maddi hata, sınav kâğıdının yeniden değerlendirilmesi niteliğinde olmayan hataları ifade eder. Sonucu ilan edilmiş sınav belgelerinde maddi hata dışında inceleme ve yeniden değerlendirme yapılamaz.

Ağırlıklı genel not ortalamaları en az 2.00 olup, mezuniyet koşullarını, bitirme ödevi, bitirme tezi ve bitirme projesi hariç, yalnızca bir dersten başarısız oldukları için yerine getiremeyen, azami öğrenim süresi içindeki öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir. Mezuniyet için gerekli diğer tüm koşulları sağlamış ancak ağırlıklı genel not ortalamaları 2.00’ın altında kalmış olan ve yalnızca bir dersten başarısız bulunan azami öğrenim süresi içindeki öğrencilere, bu dersten girecekleri tek ders sınavı sonucunda alacakları notun katkısıyla ağırlıklı genel not ortalamalarını en az 2.00 düzeyine çıkarabilecek durumda olmaları koşuluyla tek ders sınav hakkı verilir.

Tek ders sınavı, güz ve bahar yarıyılı sonu sınavlarından sonra yapılır. Yaz Öğretimi sonunda, mezuniyet için tek ders sınav hakkı koşullarını sağlıyor iseniz tek ders sınavı açılabilir.

Tek ders sınavında başarısız olmanız halinde, azami öğrenim süreniz içinde iseniz (lisans için 14 yarıyıl), tek ders sınavına girmek istediğiniz yarıyılda ders açık ise Akademik Takvimde belirtilen ders kayıt süresi içinde derse kaydolmalısınız. Ders açılmamış ise akademik takvimde tarihi belirtilen bir sonraki tek ders sınavına girebilirsiniz.

Yandal, kayıtlı bulundukları anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda sınırlı sayıda ders almalarını sağlayan bir programdır. Mezuniyette ana bölüm diploması yanında yandal sertifikası almak için yandal programı koşullarının tamamlanması gereklidir. Yandal programına öğrenciler en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyıl başında başvuru yapabilirler. Bölümlere göre farklılık göstermekle beraber yandal programı için ikinci bölümden toplam 6 ders tamamlamak gerekmektedir. Öğrencinin anadal program dersleri ile belirlediği yandala ait dersler eşdeğer olmamalıdır. Öğrencinin yandal programına başvurabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar ana dal lisans programında aldığı tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvuru sırasındaki genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 65 (2.50/4.00) olması gerekir. Yandal programına başvurular Akademik Takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar, başvuru formu doldurularak not döküm çizelgesi (transkript) ve diğer gerekli belgelerle birlikte ilgili Fakülte Dekanlığına online olarak yapılır.

Sınav tarih aralığı Akademik Takvimde belirlenmiş olup, sınav programları web sayfamız duyurular/etkinlikler uzantısı altında ve Fakültelerin web sayfasından duyurulur.

İlgili dersin hocası, her öğrencinin başarı notunu akademik takvimde belirtilen süre içinde SPARKS aracılığıyla ilan eder. SPARKS hesabınıza girerek ders notlarınızı görebilirsiniz.

Yaz öğretiminde 15 KHAS kredi veya 20 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 3 ders alabilir.

Yaz Öğretiminde kaydolduğunuz dersleri bırakamaz / derslerden çekilemezsiniz.

Evet. Yaz Öğretiminde başka bir yükseköğretim kurumundan ders almayı planlayan öğrenciler, Yaz Öğretiminden önce akademik danışmanlarına ve Fakülte Dekanlığına başvurarak alacakları ders(ler)in Kadir Has Üniversitesi’nde verilen ders(ler) ile eşdeğerliği hakkında bilgi ve onay almalıdırlar. Kadir Has Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği Madde 16 ile hangi koşullarda Yaz Öğretiminde farklı yükseköğretim kurumlarından ders alınabileceği belirlenmiştir.

30.09.2020 tarihinde güncellenmiştir.